PERSBERICHT

Vrijdag 19 januari 2024

CrimeSquad tekent exclusief bij Storytel voor nieuw verhalenconcept

CrimeSquad, het collectief van thrillerschrijvers Sander Verheijen, Marieke Damen, Jeroen Windmeijer en Joyce Spijker, gaat een exclusieve samenwerking aan met luisterboekenplatform Storytel. Elke vierde dinsdag van de maand verschijnt er een nieuw kort spannend verhaal, geïnspireerd op berichten in het nieuws, als Storytel Original. De verhalen worden geschreven door wisselende duo’s en verschijnen tegelijkertijd als e-book en luisterboek. Het eerste verhaal, Explosief, is vanaf dinsdag 23 januari te lezen en te luisteren in de app van Storytel.


Explosief is geschreven door Joyce Spijker en Sander Verheijen en vertelt een fictief verhaal over een uit de hand gelopen bomaanslag in de Rotterdamse wijk Hillegersberg. 


‘De vele bomaanslagen in Rotterdam en de rest van Nederland worden vrijwel altijd meteen gelinkt aan de drugscriminaliteit. Maar wat als de modus operandi wordt gekopieerd voor een heel ander doel? Dat is in het kort het verhaal van Sem en zijn zus Alex.’ 

Schrijver Joyce Spijker over Explosief.Bitesize fictie

CrimeSquad speelt in op de behoefte van bitesize fictie, geheel passend in deze tijd van streaming en snelle content. Elk verhaal duurt ongeveer een uur. Met de wisseling in duo’s en het inspelen op de actualiteit wil CrimeSquad haar lezers en luisteraars blijven verrassen.


CrimeSquad is geïnspireerd op een van de belangrijkste succesfactoren in de Nederlandstalige hiphop muziekscene: het bundelen van creativiteit. De grootste hits komen voort uit creatieve samenwerkingen van muziekmakers. Deze artiesten hebben er met elkaar voor gezorgd dat de Nederlandse hiphop tot de meest gestreamde muziekgenres behoort. 


‘Na het zien van de film Antoon Engel vroeg ik me af of creatieve samenwerkingen van schrijvers ook niet zouden kunnen leiden tot zoiets moois in het boekenvak en voor het thrillergenre in het bijzonder. CrimeSquad is voor mij het antwoord op die vraag,’ legt initiatiefnemer Sander Verheijen uit. ‘De fantastische samenwerking met Storytel geeft ons in één klap een platform met een enorm bereik en een partner die heel goed snapt wat wij voor ogen hebben met ons concept.’ 


Nynke de Groot, executive producer bij Storytel: ‘Ik ben heel enthousiast over deze unieke samenwerking tussen CrimeSquad en Storytel. Het is een geweldig idee van deze vier gerenommeerde thrillerauteurs om de krachten te bundelen. De verhalen hebben alles waar onze Storytel-gebruikers dol op zijn: ze zijn spannend, geïnspireerd door waargebeurde feiten en van grote kwaliteit.’Schrijverscollectief CrimeSquad

CrimeSquad bestaat uit thrillerschrijvers Sander Verheijen, Marieke Damen, Jeroen Windmeijer en Joyce Spijker. 


Jeroen Windmeijer behoort tot de populairste en best verkopende Nederlandse thrillerauteurs van dit moment. Zijn boeken bevatten veelal religieus-historische thema’s en belanden steevast in de Bestseller 60. 

Marieke Damen schrijft psychologische thrillers die inmiddels een groot publiek weten te bereiken en waarvan een aantal werd genomineerd voor verschillende thrillerprijzen. 

Joyce Spijker schrijft spannende, actuele fictie en non-fictie en is werkzaam als business storyteller en ghostwriter voor ondernemers. Op dit moment werkt ze aan een roman én een serie binnen het genre ‘millennial noir’. 

Sander Verheijen schreef twee thrillers onder pseudoniem Jens Vern, waarvan zijn debuut De macht van K. de shortlist van de Gouden Strop bereikte. Verheijen was oprichter van thrillersite Crimezone.nl en is bij de CPNB verantwoordelijk voor de lezerscommunity Hebban. 


Het laatste nieuws van en over CrimeSquad is te volgen op Instagram, Facebook en Threads en via de nieuwsbrief op crimesquad.nl. 


Storytel

Storytel is één van ’s werelds grootste abonnementsdiensten voor het streamen van luisterboeken en e-books, met wereldwijd meer dan een miljoen titels in onze service. Onze visie is om de wereld een meer empathische en creatieve plek te maken met geweldige verhalen, die door iedereen beluisterd en gedeeld kunnen worden, altijd en overal.

Lees ook

InstagramLinkFacebook