Nieuws van CrimeSquad

Het laatste nieuws van en over schrijverscollectief CrimeSquad vind je hier.

CrimeSquad #4

Jeroen Windmeijer en Joyce Spijker schreven Val, geïnspireerd op nieuwsberichten over grensoverschrijdend gedrag in de televisiewereld. Het vierde CrimeSquad-verhaal is vanaf nu de luisteren en te lezen op Storytel. 

Als het seizoen van de bekende talkshow 'Avondlicht' op zijn einde loopt, is de druk om te presteren op de redactie en de studiovloer hoog. Presentator Max Arends regeert met harde hand. Dat heeft zijn weerslag op medewerkers, in het bijzonder zijn protegé Carina Meijer. Wanneer zij op de dag van de laatste aflevering plotseling verdwijnt, komt de zowel presentator en de cultuur bij de omroep in een vrije val. 

#1 in Series

CrimeSquad was in april de populairste serie op het platform van Storytel.

Nieuwe plannen maken in Café Kale op vrijdag 5 april 2024.

Verhaal #3: Verraad

Marieke Damen en Joyce Spijker schreven Verraad, geïnspireerd op het verhaal over de sekte Love has won. Het derde CrimeSquad-verhaal is vanaf nu de luisteren en te lezen op Storytel. 

Na een blunder bij de krant, is journaliste Tara vastbesloten een scoop binnen te halen voor haar nieuwe verhaal. Haar lead is niet zonder gevaar: ze zal infiltreren bij de sekte Love has won, om te achterhalen waarom hun sekteleider 'Mother God' Amy al weken is verdwenen van hun livestreams. Maar tijdens deze riskante opdracht wacht Tara een onaangename verrassing.

Verhaal #2: Titan

De vermiste duikboot die onderweg was naar het wrak van de Titanic is geïmplodeerd. Het contact met de onderzeeër Titan ging enkele dagen geleden verloren voor de kust van Canada. 


Meer dan 60 schepen en tientallen vliegtuigen werden voor de zoektocht ingezet. Het wrak van het beroemde passagiersschip dat in 1912 verging, bevindt zich op bijna 4 kilometer diepte. 

De vijf mensen aan boord van de Titan zijn hierbij omgekomen, onder wie de eigenaar.
Gebaseerd op deze gebeurtenis schreven Sander Verheijen en Jeroen Windmeijer Titan.

Titan - het tweede verhaal van CrimeSquad is vanaf dinsdag 27 februari exclusief te lezen en te luisteren op Storytel.

Gratis verhaal

vrijdag 23 februari 2024 | Schipbreuk - het pilotverhaal van CrimeSquad, geschreven door Marieke en Jeroen - is sinds deze week gratis te 'bestellen' op de site van Luisterrijk. Daarna kun je hem in de Luisterrijk-app beluisteren.

CrimeSquad Update #2

vrijdag 23 februari 2024 | De tweede CrimeSquad Update is verschenen met het laatste nieuws over het schrijverscollectief, Jeroen en Sander geven antwoord op vijf prangende vragen en je maakt kans op de nieuwste thriller van Marieke.

Nummer 1!

maandag 29 januari 2024 | Explosief - het eerste verhaal van CrimeSquad - is vandaag de nieuwe nummer 1 van de Storytel Top 50. Het staat eveneens op plek 1 in de categorie 'Misdaad' en is tevens het meest gelezen ebook op Storytel.

Het verhaal
Als in een Rotterdamse wijk de voorgevel van een villa wordt weggeblazen, is de link met de drugswereld snel gelegd. Maar wat heeft een docent van het Christelijk Lyceum daarmee te maken? 

Schrijverscollectief CrimeSquad schrijft elke maand een spannend fictief verhaal, geïnspireerd op berichten in het nieuws. Dit verhaal is geschreven door Joyce Spijker en Sander Verheijen en voorgelezen door Sanne Bosman.


Eerste reacties op Explosief

Goede start van een bijzondere samenwerking. Leuke plottwist bij geloofwaardige karakters! Ben benieuwd naar de volgende!

Jaro
⭐⭐⭐

Genoten van dit spannende verhaal. Leuk om te luisteren. Benieuwd naar het volgende verhaal!

Carolien
⭐⭐⭐⭐


Wow! Wat een aftrap van dit collectief. Hoeveel spanning kun je in drie kwartier stoppen? Sterk voorgelezen ook: ze draagt het verhaal echt. Benieuwd naar het volgende verhaal 😊

Barbara
⭐⭐⭐⭐

Zojuist Explosief geluisterd: wat een aftrap van dit collectief! Hoeveel spanning kun je in drie kwartier stoppen? Sterk voorgelezen door Sanne Bosman; ze draagt het verhaal echt. We want more! 😍

@turnthatpagerecensie
op Instagram

Explosief na 5 dagen op #4 in de top 50

zondag 28 januari 2024 | Explosief - het eerste verhaal van CrimeSquad - is vandaag op de vierde plek van de Storytel Top 50 binnengekomen. Het staat op plek 3 in de categorie 'Misdaad' en is na De Camino van NS Publieksprijs-winnaar Anya Niewierra het meest gelezen ebook op Storytel.

CrimeSquad Update #1

vrijdag 19 januari 2024 | De eerste CrimeSquad Update is verschenen met nieuws over een exclusieve samenwerking, de aankondiging van het eerste verhaal, een interviewtje met Joyce en Sander en een winactie!