CRIMESQUAD UPDATE

CrimeSquad Update #1 -- vrijdag 19 januari 2024

Exclusieve samenwerking met Storytel

CrimeSquad, het collectief van thrillerschrijvers Sander Verheijen, Marieke Damen, Jeroen Windmeijer en Joyce Spijker, gaat een exclusieve samenwerking aan met luisterboekenplatform Storytel. Elke vierde dinsdag van de maand verschijnt er een nieuw kort spannend verhaal, geïnspireerd op berichten in het nieuws, als Storytel Original. De verhalen worden geschreven door wisselende duo’s en verschijnen tegelijkertijd als e-book en luisterboek. Het eerste verhaal, Explosief, is vanaf dinsdag 23 januari te lezen en te luisteren in de app van Storytel.

 5 vragen aan Joyce en Sander

Het eerste verhaal dat CrimeSquad publiceert, is Explosie, geïnspireerd door de golf van explosies die begon in Rotterdam, maar inmiddels het hele land teistert. Aanleiding voor Joyce Spijker en Sander Verheijen om na te denken over de motieven die gespeeld kunnen hebben bij deze misdaden. 

Dit debuut van CrimeSquad vonden we een mooie aanleiding om Joyce en Sander enkele vragen te stellen.

Explosief

Vanaf dinsdag 23 januari exclusief te lezen en te luisteren op Storytel.


Het verhaal

In de afgelopen twaalf maanden werden er meer dan tweehonderd aanslagen gepleegd in verschillende Rotterdamse arbeiderswijken. De link met de drugswereld is snel gelegd. In Explosief wordt in Hillegersberg de voorgevel van een villa weggeblazen. Wie heeft het gemunt op de 44-jarige docent van een Christelijk Lyceum?


Schrijverscollectief CrimeSquad schrijft elke maand een spannend fictief verhaal, geïnspireerd op berichten in het nieuws. Dit verhaal is geschreven door Joyce Spijker en Sander Verheijen en voorgelezen door Sanne Bosman.


Prijsvraag

Wij verloten een abonnement van 3 maanden op Storytel zodat je de eerste drie CrimeSquad verhalen gratis kunt lezen. Wat moet je hiervoor doen?

Mail je antwoord op deze vraag naar contact@crimesquad.nl of via een DM op social media:
Onder welk pseudoniem schreef Sander Verheijen twee thrillers?

Lees ook

InstagramLinkFacebook