CRIMESQUAD UPDATE

CrimeSquad Update #2 -- vrijdag 23 februari 2024

Succesvolle lancering van CrimeSquad

We hadden het natuurlijk gehoopt, maar dat de kick-off van onze samenwerking zó’n succes zou worden, kwam voor ons als een aangename verrassing. Dagenlang was Explosief het meest beluisterde verhaal op Storytel en het heeft maar liefst drie weken onafgebroken in de top 50 gestaan. Inmiddels hebben duizenden mensen kennis kunnen maken met ons collectief en daar willen we alle luisteraars en lezers voor bedanken. 

Achter de schermen werken we hard aan onze nieuwe verhalen. Mocht je hiervan niets willen missen, kun je ons ook rechtstreeks op Storytel volgen. Je ontvangt dan in je app een seintje dat een nieuw verhaal beschikbaar is.

Schipbreuk, het officiële pilotverhaal van CrimeSquad, geschreven door Jeroen Windmeijer en Marieke Damen, is vanaf nu gratis te luisteren en te lezen, exclusief in de app van Luisterrijk. Met het schrijven van dit verhaal lieten Jeroen en Marieke zich inspireren door de Australische Tim Shaddock die gered is van zee, waar hij maandenlang met zijn hond Bello had rondgedobberd.


Het verhaal: Auteur Ian Jones heeft al jaren geen boek meer geschreven. Als hij de kans krijgt om met een vissersboot zes weken de zee op te gaan, grijpt hij die met beide handen aan. Door te schrijven over het leven op zee hoopt hij zijn impasse te doorbreken. Het loopt allemaal anders. Als de bemanning zich tegen hem keert, is er nog maar één uitweg.

 5 vragen aan Jeroen en Sander

De tweede samenwerking van CrimeSquad was gereserveerd voor onze heren Jeroen en  Sander. Jeroen heeft al veel ervaring met co-auteurs en ook Sander begint er behoorlijk bedreven in te worden. Voor hem was het wel de eerste keer voor een samenwerking met een mannelijke auteur. Reden om hen eens flink aan de tand te voelen over samenwerking.

'Bij het vooronderzoek zijn we vanzelfsprekend ook in de geschiedenis van de Titanic gedoken en we stuitten op een complottheorie die voor mij volkomen nieuw was!' - Jeroen

Titan

Het hield ons vorige zomer dagenlang in de greep: waar is de Titan, de onderzeeër die op weg naar de Titanic verdween? Voor CrimeSquad natuurlijk voldoende voer om allerlei complottheorieën te bedenken, dus Titan mocht zeker niet ontbreken in onze serie spannende verhalen. Vanaf dinsdag 27 februari exclusief te lezen en te luisteren op Storytel.


Het verhaal

In de zomer van 2023 is de onderzeeër Titan op een commerciële expeditie naar het wrak van de Titanic. Naast stuurman John zijn er vijf mensen mee op de reis onder zee. Maar de avonturiers hebben niet allemaal dezelfde bedoelingen met hun reis. Als er halverwege de tocht een levensbedreigende situatie ontstaat, komt de ware aard van de bemanning naar boven. 

 

Schrijverscollectief CrimeSquad schrijft elke maand een spannend fictief verhaal, geïnspireerd op berichten in het nieuws. Dit verhaal is geschreven door Jeroen Windmeijer en Sander Verheijen en voorgelezen door Ruben de Goede.


Winactie

Win een gesigneerd exemplaar van Het perfecte gezin van Marieke Damen!

Het perfecte gezin staat op de longlist van de Hebban Thrillerprijs en jij kunt hem winnen. Wat moet je hiervoor doen?  

Wat is de titel van de thriller waarmee Marieke in 2020 debuteerde?

Mail je antwoord uiterlijk 10 maart a.s. op deze vraag naar contact@crimesquad.nl 

Over Het perfecte gezinl

Caro is getrouwd met de dertig jaar oudere Oscar, een rijke vastgoedmagnaat. Samen met hun zeventienjarige dochter Violet verhuizen ze naar een ruime villa aan de rand van de bossen, waar ze al snel kennismaken met hun nieuwe buren. Wanneer er korte tijd later echter een baksteen door het keukenraam vliegt, vraagt het echtpaar zich af: zijn we wel gewenst in de nieuwe buurt?

Het blijkt het begin van een reeks gebeurtenissen die de relatie tussen Caro en Oscar op scherp zet. Als Violet verdwijnt, verandert hun leven pas echt in een nachtmerrie. Om hun dochter te vinden zijn Caro en Oscar volledig op elkaar aangewezen. Maar zo makkelijk gaat dat niet als je ieder ook nog je eigen geheimen met je meedraagt…

Lees de recensies op Hebban.nl

Lees ook

InstagramLinkFacebook